Hotmelt یا همان چسب گرم نوعی از چسب ترموپلاستیک است . که معمولا در دو شکل میله ای و گرانول برای مصارف مختلف به بازار عرضه می گردد . شاخصه مشترک در بین انواع این چسب آن است . که همه آنها نیاز به گرم شدن در زمان مصرف دارند. . این چسب ها در دمای مشخصی(بنا بر نوع) از حالت جامد به حالت مایع با چگالی بالا تغییر شکل می دهند . و مجددا پس از افت دما به حالت جامد در می آیند.این نوع چسب در صنایع مختلف کاربرد دارد و نسبت به چسب های پایه حلال مزایای زیادی از جمله کاهش یا حذف حلال های شیمیائی ایجاد می نماید.
چسب هات ملت به شکل جامد در ابعاد و قالب های گوناگون وجود دارد . و با اعمال حرارت و گرمای مناسب به حالت مایع درآمده و با غلظت بالا مورد استفاده قرار می گیرد. این چسب ها گاهی فراورده هایی هستند که روند تولید را از قبل پشت سر گذاشته و برای استفاده صحیح به آن ها گرما می دهند.
فرمول بندی چسب های هات ملت به منظور انجام فرایندهای ویژه نظیر سست و ضعیف بودن . در مقابل اعمال فشار و انرژی و ترموست بودن امکان پذیر است. این محصولات آبگریز را می توان بهترین گزینه برای ایجاد پیوند و اتصالات قوی میان اجسام مختلف با کارایی بالا دانست و در صنایع مختلف صنعتی و کارگاهی از ویژگی ها و مزایای آن ها برای ساخت و تولید یا ترمیم و تعمیر مواد مختلف استفاده نمود.
درجه نرمی چیست؟
درجه نرمی مقدار حرارتی است . که در ان چسب هاتملت تا حدی نرم و منعطف شد است . که فرو رفتن توپی از جنس فولاد با جرم و حجم مشخص در ان امکانپذیر است. این کمیت با واحد mm اندازه گیری شد و میزان نفوذ یک سوزن تحت فشار استاندارد با جرم مشخص (مثلا 100 گرم) در نمونه آزمایشی با زمان معین (مثلا 2 ثانیه) و در دمای تعیین شد . (مثلا 20 درجه سانتی گراد) را نشان می دهد . مطابق این نوع سنجش و راستی آزمایی، محصولی با درجه نفوذ 2 یا 3 میلی متر نسبت به نمونه ای با 10 تا 12 میلی متر مقاومت و پایداری بیشتری نشان می دهد.
مزایا
- طول عمر و دوام بالایی دارد.
- به خشککن نیاز ندارد.
- قابل اشتعال نیست.
- اتصال و چسبندگی آن مدت زمان کوتاهی دارد.
- در برابر فشارهای کششی، پیچشی و ضربه ای مقاومت بالایی دارد.
- پس از سرد شدن می توان مجددا آن را ذوب کرد.
- ضایعات آن (ضایعاتی که در هنگام تولید آن ایجاد می شوند) قابل بازیافت است.
- مقاومت و پایداری بسیار بالایی دارد.
- دارای سرعت بالا و حجم زیاد در روند تولید است.
- باعث آلودگی های محیطی نمی شود.
کاربرد
- صنایع برق ( اجزای الکترونیکی و مخابرات)
- صنایع چوب (ساخت میز و صندلی، مبلمان، تخت و تشک)
- صنایع سلولزی (دستمال کاغذی و لوازم بهداشتی مانند پوشک)
- صنایع خودروسازی (تولید و ساخت چراغ اتومبیل، فیلترهای هوا و تزئینات و طراحی داخلی خودرو)
- صنایع چاپ (صحافی و تکثیر)
- صنایع پوشاک (تولید کفش و کیف)
- صنایع دارویی و غذایی (بسته بندی و مونتاژ)
- صنایع نجاری (تهیه و تولید لمینت)